Koncert Dante in musica ~ Conferenza-Concerto per la celebrazione del 700esimo anniversario della scomparsa del Sommo Poeta”

Tid: Onsdagen den 24 november kl. 18.30

Plats: Nikolai församlingshem, Vasagatan 14, Örebro. Ingång från östra gaveln.

Vi får lyssna till en konsert med den italienska pianisten Giulia Olivieri. Hon kommer även att berätta på italienska om sin hemort Matera.

Giulia Olivieri har studerat pianoforte på andra nivån (secondo livello) vid konservatoriet i Matera. Hon har senare studerat i olika Masterclasses samt musikteori. Hon har hållit konserter i Italien och runt om i Europa samt vunnit flera priser. Giulia är idag docent i Pianoforte Principale vid konservatoriet i Avellino.

Program

F. Liszt: Fantasia quasi Sonata-Dopo una lettura di Dante.

G. Puccini

Da Gianni Schicchi: O mio babbino caro, Love duet

Da La Boheme: Mi chiamano Mimì, Il valzer di Musetta

Da Tosca: Vissi d’arte, E lucean le stelle

E. Morricone: Nuovo Cinema Paradiso 

Till konsertsalen tar vi oss inomhus via trappa eller hiss.

Efter konserten samlas vi i den vanliga möteslokalen, där vi lyssnar på Giulias föredrag. Föredraget hålls på italienska

Som vanligt avnjuter vi en liten buffé till självkostnadspriset 60 kr. Betala gärna i förväg, med swish eller till vårt plusgiro 11 14 70-1 senast den 22 november så vi kan pricka av din betalning. Det går också bra att betala kontant på mötet.                              

För att någorlunda kunna beräkna inköpen är vi tacksamma om du anmäler dig via mejl lajotallbacken@gmail.com eller per telefon 070 450 4448 senast måndagen den 22 november.

Arrangemanget sker i samarbete med Folkuniversitetet.

Tutti benvenuti!                    Alla välkomna!

Styrelsen

Styrelsen